пʼятниця, 28 лютого 2020 11:01

Без Євробачення та Олімпіади: рахунки "Суспільного" арештували

Без Євробачення та Олімпіади: рахунки "Суспільного" арештували
Частина коштів з бюджету, яка передбачена для телерадіокомпанії, ризикує потрапити на рахунки компанії "Євроньюз". Фото: Укрінформ

18 лютого Мін'юст відкрив виконавче провадження про стягнення із "Суспільного" боргу €10,6 млн і понад 73 тис. грн судового збору на користь акціонерного товариства "Євроньюз".

Такий борг "Суспільний мовник" отримав у спадок від колишньої державної Національної телекомпанії України. Саме вона 2010-го співпрацювала з "Євроньюз". Тобто ще до створення "Суспільного". Тоді з бюджету перестали фінансувати ліцензійні платежі. Через це і виник борг, передає пресслужба "Суспільного".

Тому 20 лютого рахунки мовника арештували. Це загрожує зривом підготовки до трансляції Олімпіади-2020. Блокує забезпечення участі України у цьогорічному Євробаченні.

"Арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблокована можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника - UA:ПЕРШИЙ, UA:КУЛЬТУРА, усіх регіональних каналів мовника, трьох каналів радіо - UA:Українське радіо, UA:Радіо Промінь та UA:Радіо Культура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні закодують популярні телевізійні канали: що варто знати

Крім того, частина коштів з бюджету, яка передбачена для телерадіокомпанії, ризикує потрапити на рахунки компанії "Євроньюз". "Суспільне" може недоотримати майже 300 млн грн.

Мовник звернувся до відповідних міністерств з проханням виділити з держбюджету кошти для погашення заборгованості колишньої державної компанії.

31 січня 2019-го голову "Суспільного" Зураба Аласанію достроково усунули з посади за рішенням Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Він оскаржив своє звільнення в суді. 19 червня суд визнав незаконним рішення Наглядової ради і поновив Аласанію на посаді.

Зараз ви читаєте новину «Без Євробачення та Олімпіади: рахунки "Суспільного" арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути