понеділок, 13 січня 2020 15:07

Сумська та Єфросиніна навчатимуть користуватися інтернетом

Сумська та Єфросиніна навчатимуть користуватися інтернетом
Запустять серіал, який навчить українців користуватись інтернетом Фото:studway.com.ua

Наступного тижня в Україні запустять національну освітню онлайн-платформу з цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта", щоб навчити населення цифрової грамотності.

Вона буде складатися з п'яти курсів для різної цільової аудиторії і буде показана у формі серіалу. Спочатку на платформі з'явиться тільки три курси: базовий курс;

курс цифрової грамотності для вчителів; курс для батьків "онлайн Безпека для дітей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає українців після переходу на IBAN: експерт попередив про небезпеки

"Аудиторія, яку нам треба буде навчати, це люди старшого віку, які не мають великого досвіду в інтернеті. Тому ми вирішили відійти від стандартних онлайн-курсів і створити те, що буде зрозуміло кожному – це освітній серіал. Ми вирішили, що створюємо такий собі Освітній Netflix або MEGOGO", - розповідає Валерія Іонан виданню "Сегодня".

Продюсер освітніх проектів Мінцифри Віталій Співачук, який і займався зйомками серіалу, розповідає, що старші люди скептично ставляться до різним державним проектам та ініціативам, але довіряють лідерами думок, яких бачать по ТБ, в пресі і т. д.

"Ми подумали, чому б не об'єднати той продукт, який робить держава, з людьми, яким довіряють. Тому залучили Ольгу Сумську, Надію Матвєєву, Руслана Ханумака і Марію Єфросиніну", — говорить Співачук.

Він додає, що замість рівнів під час навчання будуть сезони і серії, а перейти до наступної серії не можна буде, поки не проглянеш і не здаси тести з попередньої.

Такий серіал буде не тільки розважати, а й навчати, причому трьома мовами: українською, російською та жестовою мовою. Також в серіалі відійшли від формату монотонного монологу і прийшли до більш вільного і веселого діалогу.

Рівень грамотності населення у всьому, що стосується цифровізації, залишає бажати кращого. Про це свідчать результати дослідження, проведеного на замовлення уряду.

Зараз ви читаєте новину «Сумська та Єфросиніна навчатимуть користуватися інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути