четвер, 22 квітня 2010 11:26

Сухий відновлює аеропорт, щоб літати до Києва

Сухий відновлює аеропорт, щоб літати до Києва

Наприкінці травня із Тернопільського аеропорту планується почати перельоти "Жуляни (Київ) – Тернопіль" та "Тернопіль - Жуляни (Київ)". Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ярослав Сухий спільно з головою обласної ради Олексієм Кайдою провів нараду з питань відновлення роботи Тернопільського аеропорту.

До Тернополя спеціально прибув директор авіакомпанії "Мотор Січ" Геннадій Маслов. Він ознайомився з можливостями місцевого аеропорту та обговорив приблизний графік майбутніх рейсів.

Запропоновано здійснювати авіарейси двічі на тиждень – у понеділок та п"ятницю. Це обумовлено особливістю пасажиропотоку.

"Регулярні рейси з Києва до Тернополя та з Тернополя до Києва є вимогою часу і одним із стимулів розвитку нашого регіону. Тому мусимо командою, спільними зусиллями обласної влади, всіх зацікавлених сторін, сприяти реалізації цього проекту", - сказав голова ОДА Ярослав Сухий.

Представники КП "Тернопільавіаавтотранс" поінформували присутніх, що летовище готове до прийому літаків. Уже відбувається реконструкція приміщень, необхідних для повноцінного функціонування аеропорту, вирішено питання з місцем перебування та відпочинку льотного екіпажу авіакомпанії "Мотор Січ".

Розглядається також можливість у курортний сезон здійснювати відповідні авіарейси за маршрутом "Тернопіль- Жуляни (Київ) – Сімферополь".

Вартість квитка на авіарейси наразі узгоджується.

Як розповів у коментарі Gazeta.ua голова облради Олексій Кайда, минулого року на функціонування аеропорту було виділено 1 мільйон 400 тисяч гривень.

"800 тисяч із цієї суми пішло на погашення боргів. Крім заборгованості по зарплаті були борги і перед управлінням юстиції і так далі. На сьогодні є ще 500 тисяч боргу по зарплаті і відрахуваннях до Пенсійного фонду. Але аеропорт має працювати. Тому цьогоріч знову буде виділено кошти на погашення боргів".

За словами Кайди, аеропорт планують переобладнати під транспортні перевезення.

"Це буде можливо, коли буде вирішено питання державного акту на земельну ділянку під аеропортом. Він був у свій час скасований. Ми упритул займаємося його відновленням".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сухий відновлює аеропорт, щоб літати до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути