вівторок, 02 жовтня 2012 19:46

Студенти повісили штани на огорожу міністерства Табачника
11

Фото: Фото: Андрій Жигайло

П'ять пар штанів повісили сьогодні студенти з профспілки "Пряма дія" на огорожу міністерства освіти та науки. Їх принесли для міністра Дмитра Табачника, котрий, на думку студентів, знімає останні штани з студентів, з Вінницького центру професійно-технічної освіти, техніки та дизайну.

Вони змушені були здавати гроші на матеріали своїх робіт і пізніше викупляти свої ж роботи за власні кошти.

"Ми прийшли підтримати студентів училищ. Те, що трапилось в стінах центру у Вінниці, чітко показує, що в нас твориться в країні. Минулої осені група студентів змушена була керівництвом за власні кошти викуповувати власні вироби, коли центр мав проблеми із замовниками. У квітні студенти збунтували і звернулися до прокуратури. Їх слова підтвердили два майстра закладу, Оксана Буриченко та Катерина Савчук. До закладу приїхала перевірка, яка знайшла зловживання зі сторони керівництва. В результаті постановили повернути гроші. Тепер керівництво почало репресувати майстрів та студентів, що підписались під заявою. Їх змушують відмовитись від своїх слів. Майстри отримали догани, хоча за що незрозуміло", — розповів Андрій Мовчан з студентської профспілки.

П'ятнадцять активістів розгорнули банери з написами "Міністр купи штани", "Ви нам корупцію, ми вам революцію", "Настав час покарати адміністрацію". П'ять штанів жовтого, синього, червоного, білого та коричневого закинули на зубці огорожі.

До мітингувальників спеціально з Вінниці приїхав заступник начальника управління освіти міста Валерій Бачинський та замначальника центру по методично-виробничій праці Ольга Фурман. Вони кажуть, що студенти "перегинають палицю" та всі закиди в свою сторону спростовують.

"Училище працює на замовлення. До нас приходять люди, з них знімають мірки і передають їх майстру, який вже дає завдання студентам. Так вони проходять практичні заняття. 50% вартості вироба йде в бюджет центру, інші 50% йдуть на оплату роботи працівника. В нашого центру дійсно були фінансові проблеми минулої осені, але ми нікого не заставляли викупляти свої речі. В нас дійсно була перевірка прокуратури, яка постановила повернути студентам гроші за матеріали, але не за вироби", — зауважила Фурман.

За словами мітингувальників, заклад повинен повернути 30 тисяч гривень студентам.

Зараз ви читаєте новину «Студенти повісили штани на огорожу міністерства Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути