понеділок, 12 вересня 2022 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Стратегічно і тактично переграли росіян" – аналітик про контрнаступ ЗСУ

"Стратегічно і тактично переграли росіян" – аналітик про контрнаступ ЗСУ
Далі буде наступ на Донбасі, звідки російські окупанти вже почали тікати, наголошує військовий аналітик. Фото: "Укрінформ"

Збройні сили України змогли переграти плани росіян і завдати удару там, де командування РФ не очікувало. Це стратегічний програш російської розвідки, генштабу та всієї їх системи управління. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Наші успіхи були надзвичайними. Змогли звільнити майже всю Харківську область. Вже почали звільняти Луганську і Донецьку області. Бо стратегічно і тактично переграли росіян. Вони думали, що ми наступатимемо на півдні. А ми ударили на Харківщині. У Москви не вистачило сил відбитися. І це стратегічний програш російської розвідки. Яка не змогла виявити цю ситуацію. Це програш також і генерального штабу та всієї російської системи", – говорить Січень.

Далі буде наступ на Донбасі, звідки російські окупанти вже почали тікати, наголошує аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат пояснив, чому Росія знову захотіла переговорів

"Те, що вони тікають, чітко видно на Харківщині. Бо там обвалився їх фронт. Щоб якось стабілізувати ситуацію, почали направляти призовників. А ті масово втікають. Колаборанти та росіяни у цивільному з Харківщини біжать в Бєлгород. А ми одночасно із цим наступаємо у Херсонській області. Ми обрізали всі шляхи постачання росіян. Тому угруповання росіян на правому березі Дніпра приречене і вже починає звертатися до нашого командування, щоб здатися", – каже Січень.

Росіяни намагалися сформувати тертій армійський корпус, але це повністю провалилося. Бо в російську армію перестали йти навіть у депресивних регіонах, пояснює аналітик.

"Є відчуття, що почався перелом у війні. І Росія намагається помститися. Нанесли удар по харківській ТЕЦ. Бо вони не знають, що можуть зробити ще. Не виключно, що битимуть по інших таких об'єктах. Тому що через наші успіхи для росіян фактично обрізаний наступ на Слов'янськ та Краматорськ. Наші війська вийшли на околиці Лисичанська", – додає Січень.

В ISW заявили, що українські війська за декілька днів звільнили більше територій, ніж росія захопила з квітня. Аналітики називають ймовірне звільнення Ізюма найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ.

Збройні сили України за останні два тижні звільнили близько 500 кв. км території в Херсонській області. Українським захисникам вдалося деокупувати п'ять населених пунктів: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку.

Зараз ви читаєте новину «"Стратегічно і тактично переграли росіян" – аналітик про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути