понеділок, 12 вересня 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіційно підтвердили звільнення п'яти населених пунктів Херсонщини

Збройні сили України за останні два тижні звільнили близько 500 кв. км території в Херсонській області.

Українським захисникам вдалося деокупувати п'ять населених пунктів: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку. Про це заявила речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу 12 вересня, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов сказав, чи вплине на бої під Херсоном перекидання туди кадировців

"Ми можемо вже говорити, що наші успіхи за останні два тижні переконливі. Ми просунулися на різних ділянках від чотирьох до декількох десятків кілометрів. Маємо звільнені площі близько 500 квадратних кілометрів. І можемо проголосити, що деякі населені пункти Херсонської області звільнені і перебувають під українським прапором", – заявила вона.

10 вересня на різних ділянках фронту на півдні українські військові просунулися на відстань від двох до кількох десятків кілометрів. Російські загарбники зазнали суттєвих втрат, повідомляла Гуменюк.

Автор: deepstatemap.live
  ЗСУ звільнили п'ять  населених пунктів Херсонщини: Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка та Сухий Ставок
ЗСУ звільнили п'ять населених пунктів Херсонщини: Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Миролюбівка та Сухий Ставок

На півдні України окремі підрозділи російських військ хочуть здатися. Їхні командири намагаються вести переговори про умови складення зброї та переходу "під егіду міжнародного гуманітарного права".

Для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ так званих кадировців, чисельністю до 1,3 тис. осіб.

Кадировці на Херсонському напрямку тримаються далеко від зони бойових дій. Їх направили туди для підсилення резервів, повідомила Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Офіційно підтвердили звільнення п'яти населених пунктів Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути