субота, 10 вересня 2022 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: РФ перекинула на Херсонщину підрозділ "кадировців"

Південний фронт: РФ перекинула на Херсонщину підрозділ "кадировців"
Підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили два безпілотника ворога та одну керовану авіаційну ракету. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Противник на півдні продовжує зосереджувати зусилля на утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Запорізької та Миколаївської областей.

Ворог з високою інтенсивністю веде повітряну розвідку, продовжує вживати заходів, щодо покращення логістичного забезпечення своїх військ, повідомили вранці 10 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території країни. Протягом минулої доби ворог завдав 13 ракетних та 23 авіаційні удари по об'єктах України. Зокрема, постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Білогір'я, Тернові Поди, Благодатне, Сухий Ставок, Костромка та Безіменне", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові знищили поромну переправу та дев'ять танків ворога

На Південнобузькому напрямку противник продовжив обстріли вздовж лінії зіткнення, а на Запорізькому напрямку в районах населених пунктів Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Новосілка, Щербаки, Вільне Поле, Малинівка, Оріхів і Новопіль. Крім того, ворог вів повітряну розвідку з застосуванням безпілотників. Загалом зафіксували 36 вильотів.

Для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ так званих "кадировців", чисельністю до 1,3 тис. осіб.

Підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили два безпілотники ворога та одну керовану авіаційну ракету.

"За минулу добу, в результаті вогневого впливу ракетних військ та артилерії наших наземних військ, завдано ураження 18 пунктам управління різного рівня, районам зосередження живої сили противника, засобам протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, артилерійським підрозділам та понад двадцяти складам з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами", – звітує Генштаб.

На півдні ЗСУ просунулись вглиб позицій ворога від двох до кількадесят кілометрів. Українські захисники звільнили селище Високопілля. Воїнам вдалося закріпити вогневий контроль над двома мостами – Каховським та Антонівським. За 199 днів українські воїни знищили 51,9 тис. окупантів, 4575 їхніх броньованих машин, 2122 танки, 239 літаків і 210 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: РФ перекинула на Херсонщину підрозділ "кадировців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути