понеділок, 10 червня 2019 12:10

Стало відомо, коли "Чорнобиль" покажуть по ТБ

Стало відомо, коли "Чорнобиль" покажуть по ТБ
Серіал "Чорнобиль" на телебаченні покажуть 18 червня. Фото:images.unian.net

Українська телепрем'єра найкращого серіалу усіх часів, за версією IMDb, "Чорнобиль" відбудеться 18 червня о 20:45 на каналі "1+1".

5-серійний проект від НВО покажуть в ефірі телеканалу "1+1" протягом 3-х днів ― 18, 19 та 20 червня, пише "Уніан".

Американська прем'єра серіалу спричинила світовий суспільний резонанс і підвищила інтерес до історії вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Вже після виходу першої серії в мережі з'явились рецензії кінокритиків, оцінки відомих зірок, лідерів думок і захоплені емоційні відгуки інших глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серіал "Чорнобиль" спричинив туристичний бум до зони відчуження

Ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв у своєму блозі теж ділився думками про серіал.

"Це емоційна енциклопедія подій, де окремі сцени відтворені з такою точністю хроніки, що просто до мурах. А от із радіацією українцям і всім європейцям треба вчитися жити пліч-о-пліч століттями. І про це після виходу проекту "Чорнобиль" з новою силою заговорили науковці й політики всього світу", - написав він.

Рецензію на проект написав кінокритик Андрій Алфьоров, пояснюючи, чому глядачі всього світу полюбили серіал і визнаючи талант його продюсерів і режисерів.

"У 5-годинному міні-серіалі американського гіганта HBO і Sky Atlantic знаходиться місце і фільму-розслідуванню, і навіть мелодрамі про овдовілу дружину пожежного Василя Ігнатенка. "Чорнобиль" ― це про страх, який інтимніший за все на світі. Чому глядач так полюбив серіал, забувши "Гру престолів"? Відповідь полягає в естетській площині: "Чорнобиль" ― це художній, естетський витвір. І глядача приваблює любов до якісного продукту. "Чорнобиль" має неймовірну образотворчу силу і темп розповіді. Ми впізнаємо себе, навіть якщо ніколи не були ліквідаторами, фізиками-ядерниками, генсеками, солдатами, співробітниками станції, пожежними або лікарями. Але відчуваємо, що такими ж очима дивилися б на світ, освітлений страшною пожежею 4-го енергоблоку", - пише він.

Емоційно про серіал написала в соцмережі ц українська блогерка Маріанна Бойко.

"Знала, що мені буде складно. Я вразлива. Зранку, поки світлий день, передивилася всі 5 серій одразу. На 4-й серії ридала, сидячі на кухні перед ноутом", - зазначає Маріанна.

Саундтрек до вже культового серіалу "Чорнобиль" на прохання продюсерів проекту створив муніципальний чоловічий хор "Гомон" у Львові.

Після показу гучного серіалу "Чорнобиль" про одну з найбільших техногенних катастроф в історії людства та жорстоку радянську систему у соцмережах заговорили про роль у подіях 30-річної давнини кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли "Чорнобиль" покажуть по ТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути