неділя, 14 жовтня 2018 11:49

Стало відомо, чи очистили Ічню від снарядів

Стало відомо, чи очистили Ічню від снарядів
В Ічні і прилеглих територіях провели очистку від снарядів. Фото: ТСН

Сапери очистили від снарядів 15 населених пунктів, розташованих навколо 6-го арсеналу в Ічні Чернігівської області. Зведення за минулу добу, 13 жовтня, повідомляє ГосЧС.

Розлетілися в результаті вибухів боєприпаси прибрали з території Ічні та наступних сіл: Монастирища, Вільшани, Коломійцева, статевих, Колесников, Лісових Сорочинців, Стрельников, Левків, Городні, Тарасівки, Гмирянка, Коршаков, Лучківка і Червоного.

За минулу добу рятувальники обстежили на наявність боєприпасів 5738 домогосподарств, а з початку операції - 10609. За добу вилучено 339 вибухонебезпечних предметів (всього - 1473), відпрацьовано 49 повідомлень від місцевих жителів про виявлення боєприпасів (всього - 230).

Паралельно ГосЧС продовжує операцію по ліквідації загоряння на артскладах. 13 жовтня спецавіація здійснила 38 скидів води (148 тонн), всього ж з початку робіт на тліючі боєприпаси скинули 702 тонни води.

Рятувальники ліквідували один пожежа лісової підстилки поблизу села Августівка на площі 0,8 га.

У ліквідації техногенної катастрофи задіяно 586 осіб і 137 одиниць техніки, в тому числі два літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склад боєприпасів підірвали в чотирьох місцях

Військова прокуратура за фактом події відкрила кримінальне провадження за статтею "Недбалість". СБУ розглядає три версії детонації боєприпасів: вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи; порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів; навмисний підпал або підрив з метою приховування нестачі боєприпасів.

Вибухи на складах боєприпасів поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько четвертої ранку. У районі пожежі було закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух автомобілів і потягів. 11 жовтня пожежу було повністю ліквідовано, втім, сьогодні ліквідація наслідків пожежі на артскладах триває. Інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління значно зменшилися.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чи очистили Ічню від снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути