середа, 06 лютого 2008 12:36

США знову звинуватили Північну Корею у збагаченні урану

 Глава Національної розвідки США Майк Макконнелл заявив, що Північна Корея продовжує програму по збагаченню урану і в обхід заборон продає зброю різним країнам. Макконнелл також додав, що США "не упевнені" у тому, що глава  Північної Кореї дотримується домовленості про припинення ядерної програми, досягнутої у ході шестисторонніх переговорів, в яких брала участь у тому числі і Росія, повідомляє AP.

За наслідками переговорів, КНДР пообіцяла до 31 грудня 2007 повністю розсекретити і вивести з ладу свої ядерні об"єкти. Фінансування робіт по демонтажу здійснювали у тому числі і США. Примітно, що Білий дім досі відмовляється виключити КНДР з американського списку країн-спонсорів тероризму доти, поки Північна Корея не почне слідувати всім пунктам досягнутої угоди. Північнокорейська сторона при цьому наполягає, що вона вже припинила програму по збагаченню урану.

Варто відзначити, що США звинувачують КНДР у таємному збагаченні урану з певною регулярністю вже кілька років. Востаннє Америка висувала подібні звинувачення проти Північної Кореї у грудні минулого року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США знову звинуватили Північну Корею у збагаченні урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути