вівторок, 29 грудня 2009 16:22

США вимагатиме посилення санкцій проти Ірану

США вимагатиме посилення санкцій проти Ірану
США звернулися до своїх міжнародних партнерів у спробі знайти підтримку для нової серії санкцій проти політичного режиму в Ірані.

Про це повідомив начальник національного штабу ради національної безпеки США Деніс Макдоноу.

Він зазначив, що адміністрація президента США Барака Обами заново перегляне свої погляди на дії Тегерана в новому році. Він уточнив, що Вашингтон буде відстежувати думки своїх прихильників і супротивників щодо "наступних кроків у цьому напрямі".

Напередодні Вашингтон засудив дії іранської влади з розгону акцій протесту опозиції, звинувативши Тегеран в організації "несправедливого придушення цивільного населення".

Нагадаємо, 28 грудня іранське телебачення повідомило, що в результаті зіткнень демонстрантів з поліцією було вбито 15 осіб, однак за іншими офіційними даними, загинули восьмеро осіб.

Напруга в країні зросла після смерті впливового дисидента, аятоли Хосейна Алі Монтазері, який помер минулого тижня у віці 87 років. До вихідних в Тегеран було стягнуто сотні поліцейських і співробітників служб безпеки. За даними поліції, всього під час заворушень у неділю було заарештовано близько 300 осіб, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «США вимагатиме посилення санкцій проти Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути