понеділок, 28 грудня 2009 08:53

Родича суперника Ахмадінежада застрелили під час акції протесту

Родича суперника Ахмадінежада застрелили під час акції протесту

Племінник іранського опозиційного лідера Мір-Хоссейна Мусаві загинув під час антиурядового протесту в Тегерані.

"Сьогодні опівдні Саід Алі Мусаві, 35-річний племінник Мір-Хоссейна Мусаві отримав кульове поранення поряд з серцем на площі Інхелаб, він помер після того, як був доставлений в госпіталь", - повідомляє опозиційний веб-сайт Parlemannews.

Сутички демонстрантів, які виступають на стороні політичної опозиції, з силами безпеки почалися напередодні. Опозиційний сайт повідомляє про загибель чотирьох демонстрантів. Іранська влада заперечує факти загибелі людей під час протестів.

На президентських виборах, що відбулися в червні, діючий глава Ірану Махмуд Ахмадінежад набрав 62,63% голосів, його основний суперник Мір-Хоссейн Мусаві - 33,75% голосів. Мусаві ще до оголошення офіційних підсумків заявив про свою перемогу, а пізніше звинуватив владу в підтасовуванні підсумків голосування. Після цього на вулиці Тегерана вийшли противники Ахмадінежада і незадоволені підсумками голосування, які влаштовували підпали і громили магазини. У сутичках з поліцією брали участь тисячі прихильників опозиції.

Останні виступи опозиції в Ірані на початку грудня вилилися в безлади. Прихильники екс-кандидата в президенти, лідера опозиції Мір-Хоссейна Мусаві, влаштували акцію протесту і намагалися закидати пляшками з водою і камінням прихильників діючого президента Ірану Махмуда Ахмадінежада, які брали участь в мітингу з нагоди "Дня Студента", внаслідок чого між сторонами зав"язалася бійка. Поліція заарештувала тоді більше 200 осіб.

Низка іранських ЗМІ також повідомляли про сутички поліції з демонстрантами, які зібралися минулої середи біля мечеті Сейед в місті Ісфахан, де проходили меморіальні заходи у зв"язку зі смертю видного релігійного діяча аятолли Хосейна Алі Монтазері. За даними опозиційних інтернет-сайтів, для розгону демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ. Було заарештовано більше 50 людей, зокрема чотирьох репортерів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Родича суперника Ахмадінежада застрелили під час акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути