Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2007 12:34

США скасують візи для громадян Росії

У росіян є шанси на те, що в майбутньому вони зможуть подорожувати до Сполучених Штатів без віз, вважає генеральний консул США в РФ Джим Петтіт.

- Важливий чинник, за яким визначається, чи розповсюдиться дія програми візових обмежень на ту чи іншу країну, - це низький відсоток відмов в американських візах громадянам цієї країни. Росія безумовно рухається в цьому напрямі, - сказав Петтіт.

- З моменту терактів 11 вересня 2001 року жодна нова країна не була зарахована до нашої програми візових обмежень, - сказав Петтіт. Він заявив про готовність США на взаємній основі збільшити термін дії віз для громадян РФ.

- Американська сторона готова співпрацювати в цьому напрямі, проте ми розуміємо, що для цього потрібне ухвалення Держдумою Росії відповідного законодавства, перш ніж російська сторона могла б піти на дії у відповідь , - наголосив генконсул.

Він повідомив, що "протягом 2006 року близько 126 тисяч громадян Росії отримали неімміграційні візи для в"їзду в США".

- Це свідчить про збільшення на 11 відсотків, у порівнянні з 2005 роком, коли було видано 113 тисяч віз, - сказав Петтіт. При цьому, за його словами, "значно скоротився відсоток відмов, із 25 відсотків, які були 4 року тому, до 11 відсотків сьогодні".

Петит відзначив, що "імміграція з Росії до США, схоже, досягла свого піку і сьогодні вона зменшується", передають NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «США скасують візи для громадян Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути