Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2007 13:59

США розмістять в Азії протиракетні установки

Розгортання американської системи протиракетной оборони (ПРО) в східній Азії направлене не тільки проти КНДР, але і проти Китаю, сказав військовий експерт гонконзького аналітичного агентства KANWA Андрій Чан.

"Згідно з інформацією, що поступає, план США передбачає розгортання елементів ПРО в Японії і Австралії, причому розміщуватимуться не тільки протиракетні установки, але і могутні радари XBR", - заявив експерт.

"Дальність дії цих радарів є секретною інформацією, але, на мою думку, вона повинна складати близько 4000 кілометрів, що дозволить американцям відстежувати при необхідності пуски китайських ракет з головного полігону в провінції Шаньси", - підкреслив він.

В даний час американські системи ПРО дійсно, як і затверджують американці, не в змозі зупинити російські або китайські міжконтинентальні ракети, вважає Чан, але ситуація в майбутньому може змінитися.

"Сьогодні швидкість перехоплюючих ракет складає 3,5 кілометра в секунду, а швидкість російських і китайських ракет близько п"яти кілометрів в секунду, проте, технології розвиваються дуже швидко, і вже через 10 років на озброєнні США може опинитися система ПРО, здатна зупиняти російські ракети", - сказав Чан.

Експерт відзначив, що на сьогоднішній день погрози, що йдуть від КНДР, не виправдовують створення регіональної ПРО.

У свою чергу, розділ делегації Народно-визвольної армії Китаю (НОАК) на зустрічі, генерал-лейтенант Чжан Циньшен заявив, що Китай стурбований планами США відносно створення системи ПРО в Азії і можливістю включення Тайваню в цю систему, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США розмістять в Азії протиракетні установки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути