понеділок, 17 грудня 2007 11:51

США відкинули звинувачення в підтримці турецького нальоту на Ірак

Офіційні представники посольства США в Іраку заявили, що не схвалювали турецький авіаналіт на територію північної частини країни. При цьому представники посольства відзначили, що були проінформовані про підготовлювану спецоперацію турецьких військових. Раніше командуючий турецькій армії генерал Ясар Буюканіт заявив, що американська сторона надала турецьким військовим розвіддані, а також забезпечила безперешкодні польоти в іракському повітряному просторі.

Офіційна влада Іраку повідомила, що в результаті авіаудару загинула одна жінка. За словами представників Робочої партії Курдистану (РПК), загинули п"ятеро бойовиків і двоє мирних жителів.

Військова операція була проведена ВПС Туреччини на півночі Іраку в ніч на 16 грудня. Метою ударів були курдські села, де, на думку турецьких військових, ховаються бойовики РПК. У операції брало участь близько 50 літаків.

Відносини між Іраком і Туреччиною загострились у жовтні 2007 року після серії терактів, здійснених активістами РПК. Туреччина почала стягувати війська до кордону з Іраком і готувати військове вторгнення в північні регіони країни. Проти цього виступили США та іракський уряд, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «США відкинули звинувачення в підтримці турецького нальоту на Ірак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути