вівторок, 18 березня 2008 17:25

США і Росія не досягли компромісу по ПРО

На минулих в Москві переговорах США і Росія не змогли досягти компромісу з питання про розміщення елементів американською ПРО в Європі і майбутньому обмеженню стратегічних наступальних озброєнь (СНО). Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

При цьому Лавров відзначив, що в ході переговорів американська сторона надала достатньо важливі, корисні пропозиції, що враховують занепокоэння Росії планами розгортання третього позиційного району ПРО на території Чехії і Польщі. За його словами, ці пропозиції будуть уважно розглянуті.

Зі свого боку, міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, заявив, що за підсумками переговорів принципові позиції сторін не змінилися, хоча пропозиції, озвучені главою Пентагону Робертом Гейтсом і держсекретарем Кондолізою Райс, відкривають можливості для подальшої спільної роботи.

Нагадаємо, що переговори між РФ і США, організовані у форматі "два плюс два" пройшли в Москві 18 березня. Від російської сторони на них були присутні Сергій Лавров і Анатолій Сердюков, від американської - Роберт Гейтс та Кондоліза Райс. Перед початком переговорів Райс і Гейтс також зустрілися в Кремлі з Володимиром Путіним і Дмитром Медведєм, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США і Росія не досягли компромісу по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути