вівторок, 18 березня 2008 15:49

Вище керівництво РФ і США обговорять в Москві міжнародну безпеку

Вище керівництво РФ і США обговорять в Москві міжнародну безпеку
18 березня в Москві розпочалися переговори керівників зовнішньополітичних і оборонних відомств Росії і США у форматі "два плюс два" - керівники оборонного і зовнішньополітичного відомств Росії приймають у себе американських колег.

Міністра оборони США Роберта Гейтса і держсекретаря Кондолізу Райс біля дверей малого особняка МЗС, де проходять переговори, зустріли міністр оборони Росії Анатолій Сердюков і голова МЗС Росії Сергій Лавров, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Райс і Гейтс прибули до Москви, щоб обговорити з російським керівництвом питання, пов"язані із забезпеченням міжнародної безпеки, а також намір Вашингтона розмістити в Східній Європі елементи нової системи протиракетної оборони.

США запевняють, що ПРО встановлять для протидії можливого нападу з боку "країн-ізгоїв" - таких, як Іран і Північна Корея. Проте Росія вважає, що нові американські військові об"єкти загрожуватимуть її безпеці і порушать баланс сил в регіоні.

У російській столиці вони пробудуть два дні.

В понеділок представники США зустрілися з президентом Росії Володимиром Путіним і переможцем недавніх президентських виборів Дмитром Медведєвим.

Путін повідомив, що Джордж Буш передав йому послання, яке, на його думку, дозволяє сподіватися, що Росії і США вдасться домовитися щодо суперечливих питань.

Після цього Гейтс заявив, що є всі підстави вважати, що російсько-американські розбіжності щодо ПРО можуть бути вирішені до кінця президентства Джорджа Буша в США.

Сергій Лавров, відкриваючи зустріч, запевнив, що сторони прикладуть всіх зусиль для анулювання розбіжностей з ключових питань.

"Розмова, яка вчора відбулася з Володимиром Путіним і Дмитром Медведєвим, задала правильний тон нашій роботі. Ми готові до цієї роботи і сподіваємося на продуктивні переговори", - цитує Лаврова РИА "Новости".

Він нагадав, що остання зустріч у форматі "два плюс два" відбулася в Москві трохи менше півроку тому: на ній сторони домовилися за дорученням президентів продовжити роботу для розвитку стратегічного партнерства.

Його підтримала Кондоліза Райс, висловивши надію, що дискусія в Москві буде позитивною і корисною.

"Мені було надзвичайно приємно зустрітися вчора з Володимиром Путіним і Дмитром Медведєвим. Вчорашній дух нашої зустрічі буде продовжено і сьогодні", - сказала Райс.

На порядку денному переговорів - проблеми протиракетної оборони (ПРО), майбутнє договорів про звичайні озброєні сили в Європі (ДЗЗСЄ) і про скорочення наступальних озброєнь, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Вище керівництво РФ і США обговорять в Москві міжнародну безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути