пʼятниця, 18 вересня 2009 11:49

Серед винних в аварії на Саяно-Шушенській ГЕС опинилась бухгалтер

Серед винних в аварії на Саяно-Шушенській ГЕС опинилась бухгалтер

Вчора віце-прем"єр Ігор Сечін провів в Абакані перше засідання урядової комісії з ліквідації наслідків аварії на Саяно-Шушенській ГЕС. Вже відомо, що причина аварії, в якій загинуло 75 людей, встановлена. Офіційно Ростехнагляд представить свої висновки через десять днів.

Як стало відомо "Комерсанту", причини чисто технічні - проблеми виникли з кріпленнями кришки на другому гідроагрегаті. Через щілину, що утворилася, під великим натиском почала прориватися вода, яка спочатку зруйнувала гідроагрегат зсередини, а потім почала надходити в машинний зал ГЕС зі швидкістю 500 кубометрів на секунду.

В. о. глави "РусГідро" Василю Зубакіну доручено перевірити і замінити кріплення кришок гідроагрегатів на всіх високонапірних ГЕС "РусГідро". Всього в Росії 21 високонапірна ГЕС, причому 15 станцій у "РусГідро".

Також Ігор Сечін назвав прізвища відповідальних за аварію. За його словами, "питання забезпечення надійності не стало пріоритетом для керівництва станції" і ГЕС виявилась "оточена низкою посередників, які виконували роботи". Одним з таких посередників названо ЗАТ "Гідроенергоремонт". За словами Ігоря Сечіна, ця компанія була заснована "практично всіма керівниками станції та їхніми родичами". Всього в списку засновників 12 осіб, серед них - Борис Башмаков і Наталія Григорович, їхні посади не уточнюються. Також серед винуватців Сечін назвав головного інженера станції Андрія Митрофанова і головного бухгалтера Ганну Михайлову.

Серед співвласників "Гідроенергоремонту" є колишній директор ГЕС Микола Неволько, який відразу після аварії був призначений радником передправління "РусГідро".

Віце-прем"єр додав, що під час аварії декілька співробітників станції, які несуть відповідальність за неї, "втекли з місця аварії і займалися порятунком самих себе". Сечін також відзначив, що заходи щодо керівництва "РусГідро" "вживатимуться постійно". Проте за підсумками наради доручення дані зокрема і Василю Зубакіну, тобто його швидка відставка явно не планується, відзначають ЗМІ.

Втім, Сечін не став безпосередньо звинувачувати ЗАТ в тому, що сталось. Він відзначив, що ще належить визначити, чи є зв"язок між аварією і діяльністю власників "Гідроенергоремонту".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Серед винних в аварії на Саяно-Шушенській ГЕС опинилась бухгалтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути