середа, 09 вересня 2009 11:05

З-під завалів Саяно-Шушенської ГЕС дістають останні тіла

З-під завалів Саяно-Шушенської ГЕС дістають останні тіла

Рятувальники в середу виявили тіло 74-го загиблого при аварії на Саяно-Шушенській ГЕС в Хакасії. Про це повідомив заступник керівника слідчого відділу СКП РФ по Сибірському федеральному округу Володимир Ануфрієв.

"Сьогодні знайдено тіло 74-го загиблого. Він вже упізнаний, це Жданов В"ячеслав", - сказав співбесідник. Він повідомив, що зараз офіційно вважається зниклою безвісти ще одна жінка.

Найбільша в РФ Саяно-Шушенська ГЕС була зупинена вранці 17 серпня через аварію, коли в машинний зал хлинула вода, знищивши три гідроагрегати ГЕС і пошкодивши всі останні. Причини аварії поки не встановлені. Узгоджена версія буде готова до 15 вересня.

Як раніше заявив керівник Федеральної служби по екологічному, технологічному і атомному нагляду Микола Кутьїн, огляд станції після відкачування води дозволив остаточно відмовитися від версії гідроудару. Ще раніше фахівці відкинули і версію про теракт.

Всього на ГЕС встановлено 10 гідроагрегатів потужністю 640 МВт кожен. Відновлення станції займе декілька років і за підрахунками фахівців потребуватиме 40 млрд рублів.

8 вересня перші 25 сімей загиблих на СШГЕС отримали від російського уряду грошові компенсації по мільйону рублів. Також по мільйону рублів кожній з 75 сімей енергетиків, що втратили рідних, виплачує компанія "РусГідро", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «З-під завалів Саяно-Шушенської ГЕС дістають останні тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути