пʼятниця, 01 квітня 2016 16:37

Справу харківського командира "Беркуту" передали до суду

Справу харківського командира "Беркуту" передали до суду
командир батальйона "Беркута" Владислав Лукаш

Вчора Генеральна прокуратура передала до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно Владислава Лукаша колишнього командира батальйону "Беркута" в Харківській області за порушення під час протестних акцій. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Йому інкримінується перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві.

"Відомство додає, що дії обвинувачуваного та його підлеглих були спрямовані на виконання явно злочинного наказу, з метою перешкоджання проведенню зборів, демонстрації, вуличної ходи, що явно виходило за межі наданих прав та повноважень і супроводжувалось застосуванням насильства та приниженням гідності людей. Крім того, ця особа підозрюється у таких же злочинах щодо подій 18 лютого 2014 на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку та Маріїнському парку в Києві. Також у цьому епізоді він звинувачується у застосуванні вогнепальної зброї, що призвело до загибелі трьох людей та пораненні ще кількох десятків", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок цього, за даними ГПУ, постраждали 25 учасників акцій та 19 журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли вбивці Небесної сотні сядуть за ґрати?

Крім того, щодо цих подій командиру "беркутівців" інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов'язків, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби.

Нагадаємо, 9 березня до суду передали обвинувальні акти проти колишнього командира роти та командира відділення "Беркуту" з Запорізької області. Їх звинувачують у силовому витісненні протестувальників у ніч з 10 на 11 грудня 2013 року у столиці на вулиці Інститутській.

Зараз ви читаєте новину «Справу харківського командира "Беркуту" передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути