середа, 09 березня 2016 16:46

У суді розглянуть справу екс-командирів запорізького "Беркуту"

У суді розглянуть справу екс-командирів запорізького "Беркуту"

Генпрокуратура направила до Печерського райсуду Києва обвинувальні акти проти колишнього командира роти та командира відділення оперативного взводу роти міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Запорізькій області. Їх звинувачують у силовому витісненні протестувальників у ніч з 10 на 11 грудня 2013 року у столиці на вул. Інститутській. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Колишнього командира роти запорізького "Беркуту" підозрюють у вчиненні кримінальних порушень під час спроби силового витіснення протестувальників. Йому інкримінують "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" та незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій".

Командира відділення оперативного взводу роти запорізького "Беркуту" обвинувачують у виконанні явно злочинного наказу перешкоджати проведенню зборів, мітингів із застосуванням фізичного насильства. Перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих, діями. У результаті тілесні ушкодження отримали 12 осіб. Також у незаконному переробленні та зберіганні вогнепальної зброї.

Командиру відділення інкриміновано вчинення на виконання явно злочинного наказу незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів із застосуванням фізичного насильства, перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством до неповнолітнього, болісними і такими, що ображають особисту гідність останнього, діями; придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Досудове розслідування щодо організаторів та інших учасників злочинного перешкоджання проведенню мітингів і зборів в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року триває.

Зараз ви читаєте новину «У суді розглянуть справу екс-командирів запорізького "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути