Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2024 22:52

Співзасновник "Кварталу 95" розповів про любов до "русского мира"

Співзасновник "Кварталу 95" розповів про любов до "русского мира"
Колишній бізнес-партнер президента Володимира Зеленського, співзасновник "Студії Квартал-95" Борис Шефір висловився за налагодження дружніх стосунків із Росією. Фото: сторінка Шефіра у Facebook

Колишній бізнес-партнер президента Володимира Зеленського, співзасновник "Студії Квартал-95" Борис Шефір не планує повертатися в Україну до кінця війни.

Він вкотре висловився за налагодження дружніх стосунків із Росією. Зокрема, в інтерв'ю "Радіо Свобода" Шефір заявив, що захоплюється російською культурою.

"Я люблю російську мову, російську культуру. Я не можу дивитися, як руйнують пам'ятники Пушкіну в країні. Для мене це дурість. Якби я був поруч (із Зеленським, - Gazeta.ua) я сказав би: давай це діло згортати і давай дружити. Але там зовсім інші установки", - сказав він.

Шефір також заявив, що не спілкується з президентом України вже два роки.

З початку повномасштабного вторгнення він виїхав в Німеччину та до завершення війни повертатися в Україну не планує, адже не бачить, що тут робити.

В інтерв'ю колишній бізнес-партнер Зеленського назвав російську своєю рідною мовою, і те, що зараз твориться з нею, він вважає неправильним. Він заперечує, що Росія спекулює історією, зауважуючи, що "наші теж перекручують історію доволі сильно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шефір вперше прокоментував своє звільнення з посади першого помічника Зеленського

На запитання, чи мають Росія і Україна подружитися, він відповів, що це було б прекрасно.

"Звісно-звісно, потрібно дружити знову. Взагалі, потрібно дружити з усіма, і з Росією в тому числі", - сказав він.

Шефір пояснив, що Україна "прекрасно жила" у Радянському Союзі, а його ідею поцупили країни Європи і створили Європейський союз.

"Ні з ким не можна воювати, з усіма потрібно дружити. Я сподіваюся, що в нас з Росією будуть прекрасні відносини, як тільки вони підлікуються від свого божевілля. Ми повинні обов'язково прийти і сказати: ні-ні, потрібно дружити", - наголосив він.

Він уточнив, що зрозумів: "усюди люди є хороші і погані, і всюди є нормальні люди".

"Я ж не сказав, що мені сьогоднішня Росія подобається. Мені подобається російська культура - це різні речі. Ви весь час плутаєте. Те, що зараз робиться в Росії, мені категорично не подобається. Але культура російська, письменники, композитори - мені подобаються", - підсумував він.

Шефір також зізнався, що не в захваті від Шевченка, але у нього достатньо улюблених поетів, крім Тараса Григоровича.

"Хто в нас "Енеїду" написав? Обожнюю її і читаю часто. Котляревський? Обожнюю. А оця сьогоднішня поетеса шикарна… Устенко. Так?", - завершив він.

Борис Шефір - уродженець Кривого Рогу. На початку двотисячних він, його брат Сергій і нинішній президент України Володимир Зеленський заснували "студію Квартал-95".

Шефір-старший був співавтором передвиборчої програми Зеленського, але після перемоги останнього не отримав жодної посади на державній службі.

Натомість Сергій Шефір від травня 2019 року працював першим помічником Зеленського, аж поки не був звільнений 30 березня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Співзасновник "Кварталу 95" розповів про любов до "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути