понеділок, 25 січня 2016 22:18

Спецпредставник Ради Європи приїхав до окупованого Криму

Спецпредставник Ради Європи приїхав до окупованого Криму
Фото: investigator.org.ua

Візит спецпредставника генсека Ради Європи з прав людини Жерара Штудмана до незаконно окупованого Росією Криму є результатом триваючих консультацій між МЗС України та секретаріатом РЄ.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

"З моменту окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь Російською Федерацією всупереч нормам міжнародного права Україна постійно закликає РФ як окупаційну владу надати допуск міжнародним організаціям до окупованого півострова для моніторингу ситуації у сфері прав людини з огляду на триваючі грубі порушення основоположних свобод та прав людини в Автономній Республіці Крим", - зазначають у МЗС.

У відомстві підкреслюють, що візит Штудмана на окупований півострів "є результатом триваючих консультацій між Міністерством закордонних справ України та Секретаріатом Ради Європи щодо можливостей забезпечити безперешкодний доступ на територію окупованого Криму основних конвенційних і моніторингових механізмів Ради Європи та інших міжнародних організацій".

Цей візит відбувається після відвідування Штудманом Києва, де він мав зустрічі, в тому числі з керівництвом МЗС України. Наразі триває діалог щодо параметрів мандату спеціального представника генерального секретаря Ради Європи з прав людини в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Спецпредставник Ради Європи приїхав до окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути