пʼятниця, 14 листопада 2008 14:43

Сорос прогнозує знищення хеджевих фондів

Сорос прогнозує знищення хеджевих фондів

Фінансова криза знищить хеджеві фонди, а також третину їх грошей. Подібний прогноз зробив вчора в Вашингтоні інвестор-мільярдер Джордж Сорос.

Коментарі Сороса слідували після отриманих ним звинувачень у Палаті представників США, що менеджери хеджевих фондів досягали неймовірних успіхів, навіть коли були практично неконтрольовані.

Менеджери найбагатших у світі закритих хеджевих фондів, яким наказали давати свідчення перед Комітетом реформи правління та контролю Палати, відповідали на запитання законодавців, які намагалися знайти винних у фінансовій кризі Америки. Крім Сороса, серед зібраних свідчити про роль хеджевих фондів, їх податковий статус та системи регулювання був Джон Полсон, який управляє однойменним хеджевим фондом, та який був одним з перших інвесторів, які були впевнені, що ціни на житло впадуть минулого року.

До нього приєдналися Філіп Фалкон, головний управляючий Harbinger Capital Partners, Джеймс Сімонс, який керує Технологіями Відродження, та Кеннес Гріфін, президент інвестиційної групи "Цитадель".

Генрі Вексман, голова Комітету, пояснив, що обрав саме цих людей, тому що кожен з них заробив 1 мільярд доларів минулого року, до того ж усі вони скористалися податковою системою в своїх інтересах, тобто з них знімалися податки на приріст капіталу, а не податки з прибутку. Це означає, що з частини їх прибутків знімався 15% податок, що є нижчим показником, ніж податки вчителів, пожежників і т.п.

Хеджеві фонди звинуватили у непостійності на фондових ринках та дестабілізації декількох банків, а також у знищенні компаній шляхом продажу їх акцій без покриття (не маючи їх в наявності у момент продажу).

І поки дебати щодо шляхів застереження нового фінансового краху тривають у Вашингтоні, деякі критики закликають взяти хеджеві фонди під суворий контроль, повідомляє The Times.

Додаток:

Хеджевий фонд — це взаємний фонд, що займається спекулятивним інвестуванням в акції і опціони. Відкриваючи позиції в інших компаній, що працюють в цій ж області, такий фонд, одночасно, діє в протилежному напрямку з метою зниження рівня спільного ризику.

Зараз ви читаєте новину «Сорос прогнозує знищення хеджевих фондів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути