Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 08:33

Сомалійські пірати погрожують українським заручникам розправою

Сомалійські пірати погрожують українським заручникам розправою
На борту захопленого німецького судна "Леманн Тімбер" пірати влаштували стрілянину в повітря і погрожували заручникам розправою. Пірати стверджують, що вони досі не отримали обіцяний за моряків викуп.

Самі полонені скаржаться на погіршення самопочуття і нестачу води та їжі. За словами дружини старшого механіка судна Світлани Рудниченко, пірати стріляють у повітря, лякають екіпаж, що наступні постріли будуть вже в їхньому напрямку.

"МЗС України подзвонив вчора на борт судна і заявив екіпажу, що за вас давно вже були внесені гроші. Ніхто нічого не знає. Вони чекали ось ці пару днів. Начебто мали бути гроші, але представник фірми сказав, що все нормально, з екіпажем - все добре, здоров"я у всіх без змін. А зі слів наших чоловіків виходить все абсолютно по-іншому", - сказала Рудниченко.

Викуп сомалійським піратам повинні передати найближчим часом. Спочатку, за звільнення полонених корсари вимагали 3 млн доларів, але після переговорів з судновласником, нібито, погодилися на 750 тис доларів. Нині ж суму викупу не називають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пірати вивезли на берег 13 з 15 членів екіпажа захопленого ними 28 травня в Аденській затоці судна "Леманн Тімбер", залишивши на борту двох українців. Всього на борту судна знаходилися 4 громадяни України, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати погрожують українським заручникам розправою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути