понеділок, 27 липня 2009 12:58

Сьогодні - сьома річниця Скнилівської трагедії

Сьогодні - сьома річниця Скнилівської трагедії

У понеділок, 27 липня, виповнюється сім років із дня трагедії на Скнилівському аеродромі, коли в результаті падіння винищувача Су-27 загинули 77 осіб, які спостерігали за авіашоу, у тому числі 28 дітей. Потерпілі і родичі загиблих скаржаться, що про них забули на всіх рівнях влади.

Як зазначив голова громадської організації Скнилівська трагедія Стефан Козак, який втратив під час авіашоу сина, поки тривала судова тяганина про потерпілих, яких близько півтисячі, ще згадували, а тепер ніякої допомоги та захисту.

"Хоч трохи б якоїсь опіки з боку держави. Скажімо, безкоштовне обстеження, призначення курсу реабілітації. Це не повинно бути лікування, ми ж розуміємо, що ліки дорогі. Адже насправді хворих стало дуже багато, причому серйозно психічно хворих, які не зуміли впоратися з проблемою", - зазначив Козак.

У серпні виповнюється три роки із часу звернення постраждалих в Європейський суд з прав людини, справу ще не взято в судочинство. Потерпілі вимагають перегляду термінів вироків для винуватців трагедії і вважають, що їхнє право на справедливе незалежне судочинство було порушено, оскільки справу розглядав військовий суд.

Нагадаємо, зараз з усіх засуджених покарання відбуває лише командир екіпажу, пілот Володимир Топонар, іншого пілота - Юрія Єгорова - Президент помилував, істотно зменшивши термін ув"язнення. У понеділок відбудеться Екуменічний молебень біля каплиці пам"яті жертв трагедії.

У жовтні 2008 року Верховний Суд остаточно виправдав організаторів авіашоу на Скнилівському аеродромі.

За матеріалом Німецька хвиля, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - сьома річниця Скнилівської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути