вівторок, 17 липня 2012 02:10

Собчак зібрала 16 мільйонів рублів на аукціоні для допомоги Кримську

Собчак зібрала 16 мільйонів рублів на аукціоні для допомоги Кримську
Ксенія Собчак. Фото РИА Новости

У Москві ввечері 16 липня відбувся благодійний аукціон в допомогу постраждалим від повені в Кримську, організований телеведучою Ксенією Собчак і Єлизаветою Глінкою, відомої також як Доктор Ліза. Як повідомила в своєму твіттері Собчак, в ході аукціону вдалося зібрати 16 мільйонів 310 тисяч рублів. Лотами на аукціоні були прикраси, а також елітні автомобілі. Як зазначила Собчак, крім безпосередньо доходів від аукціону його організаторам вдалося зібрати якусь додаткову суму пожертвувань. Телеведуча наголосила, що всі отримані кошти будуть адресно направлені постраждалим від повені дітям.

13 липня аналогічний благодійний аукціон в допомогу Кримську проводила галерея Red October. В ході заходу, на якому були виставлені понад 50 картин сучасних російських художників, організаторам вдалося зібрати близько 200 000 євро (близько восьми мільйонів рублів).

Місто Кримськ сильніше за всіх постраждало від руйнівної повені на Кубані, викликаної зливами, що пройшли в ніч на 7 липня. В результаті дії стихії загинула 171 людина, у тому числі 149 - в Кримському районі. Кількість постраждалих МНС оцінило приблизно в 25 000 осіб.

Влада РФ пообіцяли виплатити по два мільйони рублів сім'ям загиблих, а також виділити кошти на компенсації постраждалим і побудувати жителям регіону нове житло - в цілому з федерального бюджету на ці цілі було виділено 3,8 мільярда рублів.

Допомога постраждалим від повені також надавали і рядові громадяни РФ. У багатьох регіонах Росії волонтери розгорнули пункти збору продуктів, одягу і грошей жителям Кубані. Крім цього, добровольці в самому Кримську поряд з рятувальниками брали участь у ліквідації наслідків стихійного лиха. На рахунок "Червоного Хреста" в підтримку постраждалих від повені громадянами РФ та інших країн світу були перераховані 285 000 000 рублів.

Зараз ви читаєте новину «Собчак зібрала 16 мільйонів рублів на аукціоні для допомоги Кримську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути