Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2024 14:24

Що окупанти роблять у Криму: Плетенчук розповів

Що окупанти роблять у Криму: Плетенчук розповів
Росіяни намагаються захистити міст, каже Дмитро Плетенчук. Фото: "Суспільне"

Російські окупанти будують навколо Кримського мосту споруду невідомого призначення.

Окупований півострів нашпигований системами ППО, сказав Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Він носить для окупантів не тільки прагматичний сенс, так й символічний. Вони сакралізували, як Кримський міст, так й сам Крим. Фактично російська агресія в Україні розпочалася з Криму. І для них це ключова локація", - пояснив він.

Крим є базою для південного угруповання росіян. Там вони відновлюються, поповнюються, тренуються й розміщують певні підрозділи.

"І Крим є логістичним хабом. Окрім того, попри те, що зараз його експлуатація фактично неможлива, військово-морська база в Криму залишається основною військово-морською базою для Чорноморського флоту РФ", - наголосив Плетенчук.

Ворог використовує у Криму системи ППО як дальнього радіуса дії, так й ближнього. У першу чергу це С-300, С-400 і навіть С-500.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни "захищають" Кримський міст виставковим зразком системи "Панцир-С1" - експерт

"Та звісно, це "Панцирі" - ми вже бачили, як вони "ефективно" можуть відбивати атаки на прикладі малого ракетного корабля "Циклон" проєкту "Каракурт", на якому стояла така система ППО. Проте насиченість півострова та навколо так званого Кримського мосту дуже висока та, можна сказати, ворог тримає в тонусі ці системи", - вказав речник.

Незрозуміло, коли росіяни добудують споруди навколо Кримського мосту.

"Вони паралельно з обох боків мосту будують - це може бути, як захисна споруда, так й технічна, так й перехід паралельний. Поки ще не готовий дати верифіковану на 100% інформацію, що саме там будують", - сказав Плетенчук.

Це можуть бути загородження від штормів. Речник додав, що сезон штормів вже наближається. Малоймовірно, що загарбники встигнуть добудувати ці споруди до його початку в цьому році. Та й не зрозуміло, чи витримає ця конструкція погодні умови у Керченській протоці.

У ВМС України стверджують, що росіяни зараз намагаються максимально захистити Кримський міст, попри те, що морських компонентів для його оборони у них фактично немає.

Зараз ви читаєте новину «Що окупанти роблять у Криму: Плетенчук розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути