середа, 31 липня 2013 06:55

Сноуден у захваті від "Злочину і кари" і хоче поглибити знання історії Росії - адвокат

Сноуден у захваті від "Злочину і кари" і хоче поглибити знання історії Росії - адвокат
Анатолій Кучерена. Фото: АР

Колишній співробітник ЦРУ і АНБ Едвард Сноуден, який чекає в транзитній зоні "Шереметьєво" рішення ФМС про надання йому тимчасового притулку, успішно почав пізнавати російську культуру. Він залишився дуже задоволений романом "Злочин і кара" Федора Достоєвського і попросив принести ще творів російських письменників, повідомляє "Інтерфакс".

Адвокат Сноудена Анатолій Кучерена повідомив, що колишній співробітник спецслужб у захваті від роману. "У ході нової зустрічі з Кучереною Сноуден сказав, що прочитав Достоєвського і в захваті від книги. А прочитавши невеликий томик Карамзіна, він попросив всі зібрання творів відомого історика", - розповіло джерело в оточенні члена Громадської палати Росії.

Також Кучерена передав Сноудену, що живе більше місяця в "Шереметьєво", нову партію одягу - свіжі сорочки та взуття. "Анатолій Григорович був сильно засмучений, коли дізнався, що не вгадав з розміром ноги американця, і йому довелося купити нову пару туфель меншого розміру", - повідомило джерело.

Він також додав: "Сноуден почувається нормально. З часу останньої їх зустрічі він практично зовні не змінився, тримається стійко. Продовжує наполегливо вивчати російську мову і історію Росії".

24 липня адвокат Сноудена після зустрічі з американцями розповів, чому приніс йому саме "Злочин і кара". "Купив я йому Достоєвського" Злочин і кара ", оскільки вважаю, що про Раскольникова, який вбив стару лихварку, йому треба прочитати. Я не хочу сказати, що є схожість внутрішніх протиріч, але проте ця світова класика йому буде цікава", - пояснював Кучерена в інтерв'ю.

Також Кучерена заявив, всупереч заявленим раніше планам, утікач вибрав Росію в якості кінцевої країни перебування, тому активно знайомиться з її культурою.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден у захваті від "Злочину і кари" і хоче поглибити знання історії Росії - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути