середа, 24 липня 2013 23:50

Сноуден не може залишити аеропорт - адвокат

Сноуден не може залишити  аеропорт - адвокат
Едвард Сноуден. Фото: suricat.com.ua

Колишній працівник ЦРУ Едвард Сноуден не може залишити транзитну зону московського аеропорту "Шереметьєво". Про це повідомив адвокат Анатолій Кучерена, передає Бі-бі-сі.

За його словами, довідка, яка дозволяє американцеві вийти з аеропорту, де він знаходиться вже більше місяця, ще не видана.

"Питання поки не вирішене. На жаль, ситуація, що склалася, не стандартна для Росії, зіткнулися з бюрократією: документи поки знаходяться на розгляді... Почекаємо деякий час сподіваючись на те, що це питання буде вирішене найближчими днями", - зазначив адвокат.

Раніше в середу Федеральна міграційна служба Росії підтвердила, що видала Сноудену документ, який дозволяє залишити транзитну зону, у відповідь на його прохання про надання політичного притулку.

Крім того, США зажадали від Росії роз'яснень у зв'язку з будь-якими змінами статусу колишнього контрактника ЦРУ Едварда Сноудена. Офіційний представник Білого дому Джей Карні заявив у середу, що позиція США залишається незмінною: Сноуден має бути повернений у Сполучені Штати, де його звинувачують у шпигунстві.

Нагадаємо, що в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво" Сноуден знаходиться з 22 червня. Він прибув рейсом із Гонконгу і юридично так і не перетнув російський кордон. У США колишнього співробітника ЦРУ, який оприлюднив секретну інформацію про відстежування телефонних дзвінків американськими спецслужбами, звинувачують у шпигунстві.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден не може залишити аеропорт - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути