понеділок, 16 вересня 2013 23:46

Сноуден перебуває під приватною охороною - адвокат

Сноуден перебуває під приватною охороною - адвокат
Анатолій Кучерена. Фото: gazeta.ru

Екс - співробітник ЦРУ США Едвард Сноуден живе в Росії і забезпечений приватною охороною , повідомив в інтерв'ю телеканалу RT адвокат Анатолій Кучерена.

" Його місце проживання не видається нікому . Це зроблено на його прохання , тому що ми розуміємо , що рівень небезпеки досить високий , і говорити або розшифровувати його місце проживання , мені здається , поки неможливо", - сказав Кучерена.

Він додав , що Е.Сноудену забезпечена охорона і він вже сам визначає рівень власної безпеки.

"Це не обов'язково повинні бути спецслужби , у нас досить багато приватних охоронних фірм" , - підкреслив Кучерена.

Екс - співробітник ЦРУ Е.Сноуден втік до Гонконг в травні 2013 року , після чого оприлюднив інформацію про секретні операції спецслужб США по стеженню в інтернеті . З 23 червня і до 1 серпня він перебував в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво" . Е.Сноуден летів через Москву транзитом , але не зміг залишити столичний аеропорт через те , що його паспорт анулювали влади США .

1 серпня Сноуден отримав документ про надання йому тимчасового притулку на території Росії терміном на рік і в той же день залишив аеропорт Шереметьєво.

Після цього деякі американські конгресмени , зокрема сенатор Джон Маккейн , висловилися за грунтовний перегляд відносин з Росією у зв'язку з наданням притулку Сноудену .

Тим часом представник Білого дому Джей Карні заявив , що влада США не розглядають можливості відмови від етапу " перезавантаження " у відносинах з Росією , незважаючи на надання Е.Сноудену тимчасового притулку на території РФ . "Ми не хочемо , щоб ситуація навколо Е.Сноудена стала проблемою в наших двосторонніх відносинах з Росією" , - зазначив він.

США домагаються видачі Сноудена , щоб висунути йому звинувачення в оприлюдненні секретної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден перебуває під приватною охороною - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути