субота, 31 серпня 2013 11:54

Розвідка США протягом року провела більше 200 кібератак

Розвідка США протягом року провела більше 200 кібератак
Фото: АР

Розвідслужби США протягом 2011 року провели 231 кібератаку проти інших країн . Про це 31 серпня повідомляє The Washington Post. Газета посилається на чергову серію документів , розсекречених колишнім співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом .

Три чверті атак , відзначає видання , були спрямовані проти Росії , Ірану , Китаю та Північної Кореї. У тому числі метою американських розвідслужб ставали комп'ютери , задіяні в ядерних програмах цих країн . Згідно з документами , на ці цілі влади США витратили мінімум 652 мільйони доларів.

Кібератаки полягали в тому, що американці заражали вірусами десятки тисяч комп'ютерів, з яких шкідливі програми могли поширяться на мільйони інших машин. В основному віруси дозволяли розвідслужбам виводити з ладу мережі своїх супротивників або сповільнювати їх роботу.

Як відзначає видання , розсекречена серія кібератак стала найбільшою , про яку відомо громадськості. Газета додала , що американські атаки мало відрізняються від китайських, на які раніше скаржився Вашингтон . Єдине , хакери з Китаю діяли проти великих компаній, намагаючись отримати доступ до їх фінансових документів . Тоді як метою американців була оборона противника.

Масштабні витоку документів , які розсекретили діяльність американських розвідслужб в інтернеті, стали відбуватися в червні 2013 року завдяки Едварду Сноуденом . Згідно з його документами , також стало відомо про секретну програму PRISM , в рамках якої влади США стежили за листуванням і дзвінками користувачів мережі по всьому світу. Сам Сноуден зараз знаходиться в Росії , де йому надали тимчасовий притулок . На батьківщині проти колишнього співробітника спецслужб розслідується кримінальна справа за шпигунство .

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США протягом року провела більше 200 кібератак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути