пʼятниця, 18 листопада 2022 14:50

Сніг, температурні контрасти і дощ: оновили прогноз на завтра

Сніг, температурні контрасти і дощ: оновили прогноз на завтра
У Києві найближчої ночі та завтра вранці очікується сніг. Фото: pixabay.com

Завтра, 19 листопада, до України прийде черговий південний циклон.

Тому в суботу очікують майже всюди складні погодні умови. Зокрема, на заході, півночі України та на Вінниччині йтиме сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледиця, навіть часом хуртовини. На решті території України буде переважно дощ та сильний вітер, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Telegram.

Вдень у суботу, згідно з її даними циклон відсунеться, опади притихатимуть. Вітер досягне штормових поривів – до 15-20 м/сек. Варто бути обережними під старими гіллястими деревами, білбордами й під дахами високих будинків, закликала Діденко.

Температура повітря продемонструє контраст – від +15...+17°С на крайньому півдні та в Приазов'ї до -5°С в західних областях України.

"Загалом протягом дня суботи передбачається у західних та північних областях -1...-6°С, у центральних областях +1...+8°С, на сході +7...+12°С, в Приазов'ї до +15°С, у південній частині +12...+17°С. Аж голова – обертом", – повідомила синоптикиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриє похолодання зі снігом

У Києві найближчої ночі та завтра вранці очікується сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледиця, іноді хуртовини, сильний вітер. Протягом дня циклон піде далі, тому опади в Києві притихнуть. Однак залишиться рвучкий вітер, за словами Діденко.

Температура повітря в столиці 19 листопада вночі -1...-4°С, завтра вдень коливатиметься близько 0°С.

"Дорогі водії! Швиденько міняти гуму, не вимикати фари, перевірте, чи є лопатка та щітки в машині, дуже обережно на дорогах. Дорогі пішоходи! Якщо рано завтра кудись буде треба йти чи їхати – обов'язково куртку з каптуром, міцне високе взуття, щось від головного болю, бо атмосферний тиск дуже жваво стрибатиме, рукавички і заряджений телефон (це вже не від циклону залежить, просто нагадую)", – закликала Діденко.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

В Україні практично не було зими у 2019–2020 роках. І всі наступні й попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Сніг, температурні контрасти і дощ: оновили прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути