вівторок, 15 листопада 2022 14:50

Україну накриє похолодання зі снігом

16 листопада на півночі та північному сході України є ймовірність мокрого снігу.

Взагалі, ще переважатимуть дощі, проте при наближенні температури повітря до нижчих градусів ймовірна вже зимова фаза опадів, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Отже, цей день прийшов. Листопад нарешті вирішив надати свій сезонний майданчик для зустрічі на високому рівні вологого атмосферного фронту та холодної повітряної маси. А поєднання вологості та холодного повітря переводить дощ у мокрий сніг, що логічно й зрозуміло. Опади пройдуть 16 листопада у західних областях України, у північних, в другій половині у центральній частині, на Харківщині та Одещині", – написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  У Києві 16 листопада очікується холодна волога погода
У Києві 16 листопада очікується холодна волога погода

А ось на Луганщині, Донеччині, в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях і в Криму в середу істотних опадів не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засніжить і похолодає: оновлений прогноз до кінця тижня

У Києві завтра очікується холодна волога погода з температурою повітря близько +5°С. Пройде дощ, ввечері можливий мокрий сніг. Надалі температура повітря знижуватиметься і до кінця тижня побільшає морозів.

"Перші такі "мінуси" суттєво ускладнять ситуацію на дорогах. Шановні водії, не легковажте безпекою, ввімкніть фари, поміняйте гуму! Не менш шановні пішоходи! Знайдіть обов'язково якусь світловідбивну стрічку і причепіть на рукав, чи сумку, чи спину, щоб водії помилувалися, як ви хвацько скачете через бордюрчик у невстановленому місці. Старшим людям краще у справах виходити у світлий час доби, бо вже стає важче ходити й легше підсковзнутися", – додала синоптикиня.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде тепла, адже в останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться з коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Україну накриє похолодання зі снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути