середа, 16 лютого 2022 13:43

"Смартфони від Зеленського" прив'яжуть до паспортів пенсіонерів

"Смартфони від Зеленського" прив'яжуть до паспортів пенсіонерів
"Смартфон від Зеленського" не можна буде продати чи подарувати. Фото: pixabay.com

Смартфони для Covid-вакцинованих українців старше 60 років планують прив'язати до конкретних абонентів, які візьмуть участь у державній програмі.

Телефон не можна буде продати чи передати іншій людині, розповів заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб, повідомляє dev.ua.

"Хтось захоче перепродавати такі смартфони. Але ми з мобільними операторами знайшли інший спосіб. І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій девайс комусь іншому. Сім-карта буде прив'язана, наприклад, до IMEI телефону і зареєстрована на паспорт. Номер телефону стане відразу фінансовим номером, прив'язаним до паспорта для мінімізації шахрайства", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анонсували попередній запис на "смартфони від Зеленського"

Мобільні оператори також пропонують встановити спеціальний додаток, який дозволить контролювати незмінність користувача.

Потенційним постачальником, з яким ведуться переговори, є компанія Samsung. Закупівельна ціна "єСмартфона" становитиме 4-5 тис. грн, він міститиме NFC-модуль. Джерелом фінансування нового проєкту, найімовірніше стане бюджет.

"Це ініціатива великого складного проєкту. Гроші на неї можуть залучатися як із зовнішніх кредитних ресурсів, так і з внутрішніх", - додав Вискуб.

Запис на отримання "єСмартфонів" стартує цьогоріч у квітні. Телефони зможуть отримати 8,5 млн українців. Водночас лише 3,5 млн уже пройшли повний курс вакцинації.

8 лютого у Києві відбувся третій щорічний Diia Summit, присвячений оновленням у державному застосунку "Дія". Тривав понад 2 год. На ньому презентували шість нових послуг "Дії". На саміті виступив президент Володимир Зеленський. Він пообіцяв смартфони всім вакцинованим пенсіонерам віком від 60 років.

Кабінет міністрів долучив передплату на друковані ЗМІ до переліку товарів і послуг, на які можна витратити кошти з банківської картки в рамках програми "єПідтримка". Нагадуємо, ви можете витратити "ковідну" 1 тис. грн, передплативши "Газету по-українськи" та журнал "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Смартфони від Зеленського" прив'яжуть до паспортів пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути