вівторок, 08 лютого 2022 12:28

Прописка та довідка про несудимість: у "Дії" запустили низку нових послуг

Прописка та довідка про несудимість: у "Дії" запустили низку нових послуг
Прописка, довідка про несудимість та техпаспорти - нові послуги в "Дії". Фото: Державна податкова служба України

У державному застосунку "Дія" з'явилася низка нових послуг.

Їх презентували на Diia Summit 8 лютого, передає Gazeta.ua.

Наприклад, відсьогодні з допомогою "Дія. Підпис" українці можуть у кілька кліків згенерувати довідку про несудимість. Раніше її надавали лише у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ.

Близько 1 млн людей щороку замовляють цю довідку. Вона потрібна для військкоматів або для влаштування на роботу, сказав присутній на саміті міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Також у "Дії" відсьогодні з'явилася послуга "належний користувач". Це можливість передавати електронний техпаспорт іншим користувачам авто.

"Найбільш поширена ситуація - це в сім'ї. Коли чоловік або дружина користуються спільним автомобілем. І відсьогодні можна не передавати технічний паспорт, а через "Дію" поширити дану послугу", - розповів Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові послуги в Дії, перепис населення і кіберфронт. Михайло Федоров розказав, що чекає українців

У "Дії" запустили послугу автоматичної реєстрації місця проживання по всій Україні або її зміни. Відтепер на порталі або в застосунку "Дія" можна буде вказати адресу, за якою особа планує проживати, та отримати підтвердження від власника житла. Процес триватиме до 1 робочого дня і не потребуватиме жодного візиту до держустанов.

"Кожен третій українець сьогодні живе не за місцем реєстрації. І понад 1 млн українців живе взагалі без реєстрації місця проживання. Ще вчора, щоб зареєструватися, потрібно було двічі звернутися в ЦНАП, двічі - для чоловіків звернутися у військкомати, збирати паперові документи, і привести із собою власника житла...", - нагадав Монастирський.

Також у "Дії" вже можна продовжити та припинити грошову допомогу ВПО.

"Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити стоси паперів, можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі "Дія", - повідомили в Мінцирі.

Раніше послугу "дозвіл на будівництво" можна було отримати на порталі "Дія", але чекати на розгляд треба було 10 робочих днів. Відтепер вона надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.

Це третій Diia Summit у Києві, присвячений оновленням у "Дії". На ньому виступили президент Володимир Зеленський та його дружина Олена. Голова держави пообіцяв смартфони всім вакцинованим пенсіонерам віком від 60 років. Також анонсував послугу у "Дії" опитування.

За словами першої леді, у березні цього року з'явиться ще один розділ "Дія" – "Дія. Безбар'єрність".

У залі також були присутні голова СБУ Іван Баканов, спікер парламенту Руслан Стефанчук, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, генпрокурор Ірина Венедиктова.

Зараз ви читаєте новину «Прописка та довідка про несудимість: у "Дії" запустили низку нових послуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути