вівторок, 08 березня 2022 08:04

Шлюб із військовослужбовцем дозволили укладати без його присутності

Шлюб із військовослужбовцем дозволили укладати без його присутності
Вінчання бійців територіальної оборони столиці Лесі та Валерія, яке влаштували прямо на блок-посту у Києві. Фото: скріншот з відео Віталія Кличка

Уряд спростив укладання шлюбів з військовослужбовцями за їхньої фізичної відсутності під час реєстрації.

Відповідну постанову від 7 березня 2022 року оприлюднили на сайті Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, державна реєстрація шлюбу, якщо один із наречених є військовослужбовцем, може проводитися відділами державної реєстрації актів цивільного стану без особистої присутності нареченого або нареченої.

При цьому заява військовослужбовця про державну реєстрацію шлюбу, що одночасно є підтвердженням факту надання ним згоди на шлюб, подається безпосередньому командиру або керівнику.

"Ним засвідчується справжність підпису на відповідній заяві та забезпечується його передання до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, до якого подано особисто нареченим (нареченою) заяву про державну реєстрацію шлюбу", - ідеться в постанові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив зарплату військових у 100 тис. грн - хто отримуватиме

Заява військовослужбовця про державну реєстрацію шлюбу має містити відомості про нього та особу, з якою він бажає зареєструвати шлюб: прізвище, власне ім'я та по батькові, дату народження, громадянство. У разі обрання прізвища нареченого (нареченої) або приєднання до свого прізвища прізвище нареченого (нареченої) – також відомості про обране прізвище.

Також передбачається, що укладення шлюбу може відбуватися без особистої присутності одного або обох наречених з використанням доступних засобів відеозв'язку з тим, хто відсутній, або з обома.

Укладені акти надсилаються до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складання актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Паперові акти на руки видаються у відділі РАГСу, до якого надішлють оригінал.

Дія ухвали поширюється на акти, складені з 24 лютого. Постанова набуває чинності з дня її опублікування.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Шлюб із військовослужбовцем дозволили укладати без його присутності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути