вівторок, 03 квітня 2007 13:51

Скрипку Страдиварі купили за рекордну суму - $2,4 млн

Скрипку роботи Антоніо Страдиварі 1729 року в понеділок продали на аукціоні Christie"s в Нью-Йорку за 2,4 мільйона доларів. Ця сума майже вдвічі перевищила оцінну вартість інструменту (близько 1,5 мільйона доларів). Ім"я покупця, який придбав унікальну скрипку, невідоме.

Як повідомив офіційний представник аукціонного будинку Christie"s в Росії, вартість інструменту є світовим рекордом. Попередній ціновий рекорд належав іншій скрипці Страдиварі під назвою "The Lady Tennant", яка була продана також на торгах Christie"s в квітні 2005 рік за 2 мільйони доларів.

Першим власником інструменту був берлінський експерт Август Річерс, який продав скрипку студентці місцевої консерваторії якійсь міс Прайс. Потім скрипка зберігалася у британця Роберта Боуера, який володів найбільшою колекцією скрипок Страдиварі. У 1922 році скрипку викупив чоловік відомої скрипальки Мюррей Ламберт, щоб подарувати дружині. Після її смерті скрипку придбав відомий нью-йоркський продюсер, засновник студії звукозапису Vanguard Сеймур Соломон. Саме він і виставив унікальний інструмент на продаж, розповіли в представництві аукціонного будинку, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Скрипку Страдиварі купили за рекордну суму - $2,4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути