середа, 30 травня 2007 09:11

Школярка подала до суду на Міносвіти Росії через антирелігійний підручник з біології

Жовтневий суд Санкт-Петербурга відмовився винести приватне обвинувачення для Міносвіти, що припускає зміну тих підручників біології, в яких містяться антирелігійні вислови. Як повідомляє РИА Новости, про це заявив адвокат 16-річної школярки Марії Шрайбер Костянтин Романов.

За його словами, підставою для вимоги винести приватне обвинувачення стало попереднє рішення суду від 21 лютого. Тоді суд погодився з позивальницею в тому, що неприпустимо в учбовому матеріалі називати релігійні догмати "міфами" і "нісенітницею", сказав Романов.

Адвокат уточнив, що на цей раз "суд ухвалив, що приватне обвинувачення, винесене за першим позовом, це право суду висловлюватися щодо позиції позивачів, яке надалі не повинне мати на увазі ніяких ініціатив і вимог виносити додаткові ухвали".

Разом з тим суд визнав обґрунтованою касаційну скаргу на перше рішення суду. Міський суд Петербургу розгляне її в кінці червня - початку липня, сказав Романов.

Марія Шрайбер і її батько Кирило Шрайбер подали позов до Міносвіти в липні 2006 року. Вони вимагали заборонити викладання в школах еволюційної теорії Дарвіна "як домінуючої" і змінити шкільну програму так, щоб еволюційні і креаційні теорії походження людини не протиставлялися одна одній. Позов було відхилено 21 лютого без пояснення причин, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Школярка подала до суду на Міносвіти Росії через антирелігійний підручник з біології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути