Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 13:52

Скільки українців готові вакцинуватися проти Covid-19 - опитування

42% українців не готові вакцинуватися проти Covid-19, навіть коли вакцина стане доступною. При цьому 18% опитаних однозначно готові отримати щеплення.

51% респондентів віком 18-35 років зовсім не готові вакцинуватися. Найчастіше на вакцинацію згодні люди старше 51 року, свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг". Таких в Україні - 22%.

 

Серед осіб, які хочуть отримати Covid-щеплення, 50% віддають перевагу вакцинам, виготовленим у Європі або США. При цьому 17% готові вакцинуватися будь-якою доступною вакциною. Найменше опитані довіряють препаратам, виробленим в Індії та Китаї.

 

60% опитаних вважають епідемію коронавірусу загрозливою. Більш небезпечним Covid-19 вважають жінки (33%), аніж чоловіки (18%). При цьому сильніше загрозу відчувають люди старшого віку.

Соціологи опитали 2,4 тис. респондентів віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих Росією Криму й районів Донецької та Луганської областей. Похибка дослідження не перевищує 2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців об'єдналися проти однієї вакцини

25% українців переконані, що перенесли Covid-19, тоді як 69% вважають, що не хворіли на коронавірус. Ще 6% людей цього не знають. Із січня кількість осіб, які думають, що перехворіли на Covid-19, збільшилася з 16% до 25%.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців готові вакцинуватися проти Covid-19 - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути