Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 16:08

Більшість українців вважають, що не хворіли на Covid-19 - опитування

25% українців переконані, що перенесли Covid-19, тоді як 69% вважають, що не хворіли на коронавірус. Ще 6% людей цього не знають.

Із січня кількість осіб, які думають, що перехворіли на Covid-19, збільшилася з 16% до 25%, свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг" від 4-8 травня.

64% людей, які хворіли на Covid-19, зверталися по допомогу до лікарів державних медзакладів, тоді як 36% цього не робили. З тих, хто отримав консультацію чи лікування, 52% оцінили послуги на "добре" й "відмінно", 26% – на "задовільно", а 22% – на "погано" й "жахливо".

 

Половина опитаних швидше бояться економічних наслідків Covid-епідемії, аніж захворіти. Третину українців навпаки більше лякає інфекція. Ще 15% українців кажуть, що нічого не бояться. З листопада минулого року таких респондентів побільшало майже вдвічі.

Соціологи опитали 2 тис. респондентів віком від 18 років у форматі особистого формалізованого інтерв'ю в усіх областях, крім тимчасово окупованих Росією Криму й районів Донецької та Луганської областей. Похибка дослідження не перевищує 2,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна очікує 473 тис. доз вакцини Pfizer: хто її отримає

За останню добу в Україні виявили 2136 нових хворих на коронавірус. Загалом від початку епідемії в країні від Covid-19 померли 48 184 українців, із них 109 – за останню добу. Одужали 1 864 593 пацієнти, за останню добу – 6869.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців вважають, що не хворіли на Covid-19 - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути