неділя, 25 вересня 2022 14:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація жахлива": Росія масово забирає кримських татар в армію

"Ситуація жахлива": Росія масово забирає кримських татар в армію
У Криму лише за декілька днів видали 1,5 тис. повісток кримським татарам. Фото: "Слово і діло"

Російські окупанти масово забирають в армію корінне населення тимчасово окупованого Криму. Про це розповіла представниця президента в Криму Таміла Ташева Про це вона заявила в ефірі національного телемарафону.

У Криму лише за декілька днів видали 1,5 тис. повісток кримським татарам. Це відбувається незаконно, бо окупанти приїжджають у населені пункти, де живе корінне населення, і просто на вулицях, на ринках роздають повістки.

"Про часткову мобілізацію не йде мова, тому що вони не питають – чи стояв ти на якомусь обліку, чи в тебе були якісь хвороби. Вони забирають просто абсолютно всіх", – сказала представниця президента в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є два можливі варіанти" – експерт оцінив, як Кремль проведе мобілізацію

Вона згадала, що росіяни навіть не зважають на вік призовників. Повістку вручили навіть чоловіку, якому більше ніж 60 років. Він належить до категорії, яку не можна мобілізовувати.

"Загалом забирають чоловіків від 18 років. Спочатку відправляють у військкомати, потім швидко збори. Це жахлива ситуація", – розповіла Ташева.

Російські окупанти можуть готуватись до примусової мобілізації українських військовополонених. Цих людей можуть кинути у бій на боці країни-агресорки.Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) 25 вересня.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація жахлива": Росія масово забирає кримських татар в армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути