Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2013 04:37

Сирійські хакери атакували сайти CNN і Time

Сирійські хакери атакували сайти CNN і Time

Хакери з "Сирійської електронної армії" (SEA) оголосили про злом сайтів телеканалу CNN і журналу Time. Заява сирійської хакерського угруповання було опубліковано 15 серпня в Twitter. У свою чергу, видання пояснили неполадки в роботі сайтів зломом зовнішнього сервісу.

Згідно із заявою SEA, хакерам вдалося зламати зовнішній сервіс Outbrain, який використовувався як для сайту CNN і Time, так і для The Washington Post, про взлом якого повідомлялося раніше. У результаті на деяких сторінках сайтів американських видань була встановлена ??автоматична переадресація на сайт сирійської угруповання.

У Outbrain підтвердили факт злому і заявили, що робота сервісу була припинена, як тільки стало відомо про атаку.

У той же час в CNN заявили, що хакерам не вдалося зламати сайт видання. Коментуючи ситуацію BBC News, представник телеканалу повідомив, що загроза виникла через плагіна на сайті CNNi.com, однак проблема була швидко виявлена, а шкідливий додаток вимкнено. У Time також повідомили, що хакерська атака не торкнулася безпосередньо сайт журналу: хакери використовували модулі, розміщені на сайті, але підконтрольні Outbrain.

Керівництво The Washington Post, у свою чергу, спростувало зроблену раніше заяву про злом сайтів, пояснивши виникли неполадки порушенням роботи Outbrain. Видання також повідомило, що хакерам з SEA вдалося зламати акаунт в Twitter одного з співробітників редакції.

Хакерська угруповання "Сирійська електронна армія" виступає на підтримку президента Сирії Башара Асада, заявляючи, що зараз йде світова війна проти Сирії. Хакери оголосили своєю метою поширення цієї позиції, проте, отримуючи доступ до великих ресурсів, в більшості випадків обмежуються рекламою власного руху або публікують повідомлення, не пов'язані з Сирією.

Зараз ви читаєте новину «Сирійські хакери атакували сайти CNN і Time». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути