Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2011 22:04

Спецтема: Війна у Лівії

Син Каддафі хоче здатися Міжнародному суду в Гаазі

Син Каддафі хоче здатися Міжнародному суду в Гаазі

Син убитого лівійського лідера Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам готовий добровільно здатися Міжнародному кримінальному суду (МКС) в Гаазі, передає в середу агентство Рейтер з посиланням на представника Перехідної національної ради (ПНР) Лівії.

"Вони хочуть в якості виходу з ситуації здатися Гаазі", - повідомив Млегта агентству.

Представник ПНР додав, що таку угоду аль-Іслам і екс-глава лівійської розвідки Абдулла ас-Сенуссі спробують здійснити за посередництвом однієї з сусідніх держав.

Агентство Сіньхуа з посиланням на військові джерела повідомляє, що вранці в середу аль-Іслам у супроводі кількох прихильників знаходився на території Нігеру. Тим часом представники МКС поки не можуть підтвердити інформацію про наміри сина Каддафі.

"Зараз ми не можемо цього підтвердити. Ми намагаємося зв'язатися з ПНР та отримати додаткові відомості", - заявив представник суду Фаді Аль Абдаллах (Fadi El Abdallah)

Передсудова палата МКС 27 червня прийняла рішення видати ордери на арешт самого Муаммара Каддафі, його сина Сейф аль-Ісламу і Абдулли ас-Сенуссі, підозрюваних у скоєнні серії злочинів, у тому числі злочинів проти людяності.

У вересні Інтерпол за запитом МКС виписав ордер на розшук і арешт Сейф аль-Ісламу.

Нагадаємо, Муаммар Каддафі був убитий 20 жовтня поблизу рідного міста Сірта, коли його автоколона потрапила під авіудар НАТО. Поранений Каддафі зміг сховатися у дренажній споруді, однак один із загонів повстанців виявив його і захопив у полон. За наявною інформацією, Каддафі зазнав тортур, а потім був убитий. Тимчасова лівійська влада цю версію заперечує.

Збройне повстання в Лівії тривало близько дев'яти місяців. За час протистояння загинули тисячі людей, величезний збиток був нанесений економіці цієї нафтовидобувної країни.

Зараз ви читаєте новину «Син Каддафі хоче здатися Міжнародному суду в Гаазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути