вівторок, 25 жовтня 2011 12:58

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі поховали десь у лівійській пустелі

Каддафі поховали десь у лівійській пустелі

Джерела в Національній перехідній раді (НПР) Лівії заявили про поховання тіла колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі. Церемонія відбулася у вівторок, 25 жовтня. Місце, де похований Каддафі, буде збережено у таємниці. Відомо тільки, що могила знаходиться десь в лівійській пустелі.

Разом з Каддафі був похований його син Мутасім і один з радників. Раніше родичі Каддафі просили передати їм тіла для поховання у рідному місті полковника Сирті.

Однак НПР прийняв рішення про таємні похорони, побоюючись, що могила полковника стане місцем поклоніння для його прихильників і метою атак для його супротивників.

За мусульманськими традиціями тіла повинні були поховати протягом доби після смерті, проте НПР занадто довго не могла визначитися з місцем церемонії. У підсумку тіло Каддафі, який був убитий 20 жовтня в ході боїв за Сирт, було виставлено на загальний огляд в Місураті. Його помістили в промисловий холодильник в одному з магазинів. Туди ж доставили тіло його сина Мутасіма.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі поховали десь у лівійській пустелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути