Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2007 13:04

Симоненко підрахував збитки від діяльності "любих друзів" Ющенка

Лідер КПУ Петро Симоненко вимагає від Генеральної прокуратури розслідувати факти невиплати пільг і компенсацій громадянам України Віктором Ющенком, Юлією Тимошенко і Юрієм Єхануровим під час їх прем"єрствування.

Як повідомляє прес-служба КПУ, Симоненко від імені Компартії звернувся в Генпрокуратуру "з вимогою розслідувати факти навмисного порушення ст. 22 Конституції України і злочинного зловживання службовим положенням з боку громадян Ющенка, Тимошенко, Єханурова щодо відмови від фінансування пільгових категорій населення в час, коли вони по черзі очолювали Кабінет міністрів України".

У той же час, в заяві, обнародуваній на офіційному сайті КПУ, не згадується прізвище Віктора Януковича, під час двох прем"єрствувань якого пільги, відновлені рішенням Конституційного суду від 9 липня 2007 року, також не виплачувалися.

Коментуючи рішення КС, Симоненко підкреслив, що практика відмови від фінансування законних пільг ветеранам війни і праці, інвалідам, людям, які потребують турботи з боку держави, посилаючись на нестачу грошей у бюджеті, була почата саме прем"єр-міністром Ющенком.

"Тоді, в 2000 році, за ініціативою прем"єра Ющенка і його уряду, паливно-енергетичний блок якого очолювала відома "філантропка і меценатка" за чужий рахунок Тимошенко, і була заснована сумно відома практика зупинки законних виплат пільговикам, мотивуючи це нестачею бюджетних коштів. Фактично, тільки за один 2000 рік з кишень найбільш незахищених верств населення було витягнуто і переведено в кишені ющенків, тимошенків і інших "любих друзів" 13 мільярдів гривень", - заявив лідер КПУ, передає "УНІАН".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко підрахував збитки від діяльності "любих друзів" Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути