понеділок, 24 грудня 2012 09:28

Севастопольський рекордсмен переплив Босфор із зав'язаними руками і ногами

Севастопольський рекордсмен переплив Босфор із зав'язаними руками і ногами
Фото: cirota.ru

Севастопольський плавець, рекордсмен книги рекордів України Олег Софяник успішно переплив протоку Босфор із зв'язаними руками і ногами.

Як повідомляє Об'єднання підтримки і розвитку молоді і спорту в Севастополі на своїй сторінці в мережі Facebook, він зробив два запливи. 13 грудня плив від рибальського села Анадолу Фенер до району Ускюдар. Всю дистанцію в 20 км марафонець пройшов стилем батерфляй за 5 годин 17 хвилин при дуже сильному попутному плині 15-18 км на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я першим в Україні освоїв "грузинський" стиль плавання", - Олег Софяник

Через два дні Софяник здійснив 3-кілометровий заплив колхідо-іберійським стилем (грузинським стилем), при якому зв'язані руки і ноги. Плив від європейської частини Стамбула (Румелі-хісар) до азіатської (Бейлербейсарай). Заплив проходив нелегко, останні метри довелося долати практично в каналізаційних стоках через сильну забрудненість Босфору. Повідомляється, що температура води становила 15-16 градусів, а дистанцію спортсмен пройшов за 1 годину 57 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Софяник перепливе Чорне море

За свою спортивну кар'єру Софяник здійснив більше 50 марафонських запливів, найдовший з яких - через Південно-Китайське море (на 350 км). Перепливав Середземне і Мармурове моря, протоку Дарданелли, плавав з Туреччини до Кіпру і назад. Відомий запливами в холодній воді в зимовий час. Чоловік не визнає плавальних басейнів і цілий рік тренується у морі.

 

Зараз ви читаєте новину «Севастопольський рекордсмен переплив Босфор із зав'язаними руками і ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути