вівторок, 01 грудня 2009 17:16

Шести містам України загрожує техногенна катастрофа

Шести містам України загрожує техногенна катастрофа

Найбільш ймовірними місцями виникнення техногенних катастроф у сфері житлово-комунального господарства є Донецьк, Житомир, Кривий Ріг, Кіровоград, Каховка і Нікополь. Такі дані рейтингу асоціації теплотехнічних компаній України.

Інші проблемні міста важко поставити в чергу, оскільки майже всі вони займають 1-6 місце через незадовільний технічний стан своїх теплокоммунікацій.

За словами голови АТКУ Віталія Яковенко, "решта - це середні та малі міста, де система централізованого опалення експлуатується на останньому подиху: кілька тижнів морозів мінус 10-15 градусів - і все зупиниться.

Це десятки міст Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської областей та Криму. У них роками нічого не модернізувалося, і навіть за нинішніх погодніх умов, при температурі плюс 10 градусів, в житлових будинках ледь теплі радіатори ".

На думку Яковенко, вирішити проблему теплопостачання у квартири в найближчому майбутньому можна буде лише за допомогою автономного опалення.

Вартість автономного тепла становить менше однієї гривні за метр квадратний, тоді як у великих містах вартість централізованого опалення становить 6 - 7 гривень за метр квадратний. Тому багато мерів змушені будуть дозволити автономне опалення, незважаючи на законодавчу заборону на нього.

УБР

Зараз ви читаєте новину «Шести містам України загрожує техногенна катастрофа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути