субота, 22 серпня 2009 15:48

Серед руїн Саяно-Шушенської ГЕС знаходять фрагменти тіл

Серед руїн Саяно-Шушенської ГЕС знаходять фрагменти тіл

Кількість загиблих в результаті аварії на Саяно-Шушенській ГЕС досягла 66 осіб, повідомив представник оперативного штабу. Залишилося знайти ще дев"ять співробітників. "На жаль, знаходимо фрагменти, хотілося, щоб всі були упізнані і не вдаватися до аналізу ДНК", - цитує ИТАР-ТАСС главу МНС Сергія Шойгу.

Продовжується відкачування води із затоплених приміщень машинного залу ГЕС. У цих роботах задіяно 12 потужних насосів, щоб вони не забивалися, доводиться очищати воду від масла сорбентами. Рятувальники вже дійшли до відмітки 310 метрів, перевіривши до цього всі приміщення, повідомив Шойгу. За його словами, всі приміщення перевіряються не менше чотирьох разів, щоб "не залишилося сумнівів, що там дійсно нікого немає".

Ліквідація наслідків аварії ведеться цілодобово, в ній беруть участь більше двох тисяч людей. До пошукових робіт в машинному залі, площа якого складає тисячі квадратних метрів, вже підключилися працівники ГЕС. "На нижніх відмітках вони дуже добре знають розташування технологічних приміщень", - пояснив головний інженер Саяно-Шушенської ГЕС Андрій Митрофанов.

Прем"єр-міністр Володимир Путін сьогодні підписав розпорядження, згідно з яким сім"ї загиблих або зниклих безвісти в результаті аварії отримають по 1 млн рублів. Кожному постраждалому виділять по 100 тис. рублів. Не дивлячись на те, що зараз згідно із законом, якщо доля людини невідома, компенсація виплачується лише через півроку після подачі заяви про його зникнення, але на цей раз буде зроблено виключення. "На жаль, в даному випадку тут все зрозуміло", - відзначив Сергій Шойгу.

На нараді на місці аварії в п"ятницю Володимир Путін повідомив, що сім"ї загиблих і зниклих безвісти отримають компенсації від "РусГідро" в розмірі по 1 млн рублів, таку ж суму їм виплатять ще і з федерального бюджету.

Проектні роботи з відновлення Саяно-Шушенської ГЕС, окремих агрегатів вже розпочалися, повідомив Шойгу. На станцію доставляється устаткування, створена проектна група. Збільшується кількість енергетиків і ремонтних бригад, що працюють на ГЕС.

Для проведення відновних роботах на Саяно-Шушенській ГЕС вже прибув ремонтний персонал з п"яти філій "РусГідро" - з Бурейської, Волжської, Жигульовської, Зейської та Саратовської ГЕС.

Рятувальники поступово передають роботи енергетикам, хоча угрупування МНС поки не скорочується. "Ми не можемо в один день згорнутися і піти звідси", - відзначив Сергій Шойгу. За його словами, увечері в суботу "буде складений графік прибуття сил по лінії Міністерства енергетики".

Відновлення тільки частково зруйнованого машинного залу ГЕС фахівці оцінюють в 40 млрд рублів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Серед руїн Саяно-Шушенської ГЕС знаходять фрагменти тіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути