Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 17:00

Серба заарештували за падіння з власного велосипеда

48-річний Драгомір Попадіч, сторож однієї з комунальних установ сербського міста Кральево, засуджений на 16 діб тюремного ув"язнення за падіння з власного велосипеда.

Як повідомила 26 січня сербська газета Політика, близько місяця тому Попадіч повертався на велосипеді додому від приятеля з довколишнього села. На автодорозі при з"їзді під гору велосипед занесло, сторож впав і пошкодив ребро.

Він відразу ж звернувся в місцеву лікарню зі скаргою на біль і детально розповів про подію лікареві, яку і повідомив про інцидент в поліцію. Варта правопорядку завела справу, яка дійшла до суду. Попадіч на час арешту використовує частину місячної відпустки, що дозволяється за законом.

Як сказала суддя Віра Планоєвіч-Жівіч, сторож, що визнав свою провину міг заплатити штраф в 8 тисяч динарів (близько 150 доларів). Вона відзначила, що при падінні велосипедиста ніхто окрім нього самого не постраждав, але він "відповідальний за провокацію ДТП".

"Попадіч не розміряв швидкість велосипеда з дорожніми умовами і не зміг завчасно загальмувати, внаслідок чого втратив контроль над велосипедом і впав, отримавши при цьому перелом десятого ребра", - йдеться в тексті судового рішення.

Попадіч пояснив, що не може заплатити штраф, оскільки ця сума складає більше половини місячного заробітку його сім"ї, і як альтернатива вибрав арешт на 16 діб.

"Якби я знав, чим все закінчиться, ніколи не звернувся б до докторів", - сказав Попадіч, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Серба заарештували за падіння з власного велосипеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути